Beëdigd schatter

Bent u op zoek naar een beëdigd of erkend schatter die u kan voorzien van een nauwkeurige waardebepaling voor uw vastgoed? Bij Estimm begrijpen we het belang van een deskundige en onafhankelijke beoordeling van uw woning, appartement, grond of commerciële ruimte. Onze ervaring en specialisatie als schatter expert in vastgoedwaardering stellen ons in staat om betrouwbare schattingen te leveren die voldoen aan uw specifieke behoeften.

beëdigd schatter

Waarom kiezen voor een beëdigd schatter?

Als Beëdigd Schatter Zijn We Erkend Door Zowel VLABEL (De Vlaamse Belastingdienst) Als Kavex (Kamer Van Vastgoed Experten). Deze Erkenning Bevestigt Onze Professionaliteit En Expertise In De Vastgoedsector. In De Rol Van Onafhankelijke Schatter Bieden We Niet Alleen Een Objectieve En Onpartijdige Beoordeling, Maar Onze Deskundigheid Voldoet Ook Aan Strikte Wettelijke Normen Waardoor U Kunt Vertrouwen Op Juridisch Erkende En Geloofwaardige Taxatieresultaten.

De schatter van Estimm is erkend door de Vlaamse Overheid, dit bij VlaBel (de Vlaamse Belastingdienst) en Kavex (Kamer van Vastgoed Experten).

Schakel een beëdigd schatter in voor verschillende doeleinden

Als erkend schatter van vastgoed in Vlaams-Brabant bieden we een uitgebreid aanbod aan diensten om aan uw vastgoedwaarderingsbehoeften te voldoen. Of u nu een woning wilt aankopen, verkopen of een waardebepaling nodig heeft voor een hypothecair krediet, wij staan tot uw dienst met onze expertise en professionele aanpak. U kan bij ons beroep doen op een erkend schatter voor volgende types waardebepalingen:

1. Aankoopprijs waardebepaling

Overweegt u de aankoop van vastgoed en bent u op zoek naar een beëdigd schatter voor de woning om de aankoopprijs van de woning te laten schatten? Onze beëdigde schattingen zijn gebaseerd op een grondige analyse en marktkennis waardoor u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

2. Verkoopprijs waardebepaling

Bij de verkoop van uw vastgoed is een gedetailleerde waardebepaling van cruciaal belang. Onze erkende schatters leveren betrouwbare schattingen die u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs en het maximaliseren van uw rendement.

3. Schatting voor hypothecaire lening

Als u van plan bent een hypotheek af te sluiten, is een betrouwbare schatting voor een hypothecaire lening van uw eigendom essentieel. Dit zorgt niet alleen voor de juiste financiering maar versnelt ook het goedkeuringsproces, versterkt uw onderhandelingspositie en biedt de leningverstrekker de zekerheid dat het onderpand de lening dekt.

4. Schatting woning bij scheiding

Een onpartijdige en objectieve schatting bij scheiding van gezamenlijk vastgoed heeft heel wat voordelen. Het bevordert een eerlijke vermogensverdeling en vermindert conflicten, biedt ondersteuning bij juridische procedures en stelt u in staat om beter te plannen voor uw financiële toekomst na de scheiding.

5. Vlabel schatting - nalatenschap waardebepaling

Een vlabel schatting is essentieel bij de afwikkeling van een nalatenschap. Een nauwkeurige waardebepaling van vastgoed volgens VLABEL-richtlijnen is noodzakelijk voor een juridisch correcte belastingaangifte. Deze professionele waardebepaling minimaliseert geschillen tussen erfgenamen en biedt transparantie en zekerheid aan alle betrokken partijen.

6. Waardebepaling bij overdragen onroerende goederen uit vennootschap

Binnen een vennootschap is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de waarde van onroerende goederen voor diverse zakelijke transacties. Een correcte waardebepaling voor het overdragen van onroerende goederen verbetert onderhandelingsposities en is essentieel bij juridische procedures.

Wat kost een erkende schatting?

Benieuwd naar de prijs van een beëdigd schatter? Hier vindt u het overzicht van de prijzen voor onze schattingen. Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw en andere kosten.

Aarzel niet ons te contacteren voor een prijsofferte indien u uw pand niet terugvindt in ons overzicht.

Tabelheader Tabelheader
Huis*
€ 275
Appartement*
€ 250
Bouwgrond
€ 200
Vlabel-schatting nalatenschap
€ 500
Meergezinswoning**
op aanvraag
Commerciële ruimte***
op aanvraag
Panden boven de 250m²
op aanvraag

** meergezinswoning: bijkomend € 75 per unit
*** commerciële ruimte: bijkomend € 0.25 per m²

Estimm | Beëdigd schatter
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
Chloé Den HaeseChloé Den Haese
08:41 20 Nov 23
Goede en snelle service!
Jozef PlevoetsJozef Plevoets
14:36 20 Oct 23
zeer snelle en correcte service. Aanrader om uw vastgoed te schatten!
Gwen RGwen R
11:52 18 Oct 23
Beslissing tot verkoop van ons appartement betekende een grote levensstap. De ondersteuning van Wout bood ons reeds vanaf het 1e contactmoment enorm veel vertrouwen. Nadien meermaals bevestigd via zijn deskundig advies en volledig op maat van de klant uitgelegd.Kortom heel tevreden van opstart tot afhandeling.
Arnaud HerbigniauxArnaud Herbigniaux
15:44 06 Sep 23
Professionele, vlotte en persoonlijke aanpak!
Mauro de boeverMauro de boever
20:42 31 Aug 23
Estimm schatter is punctueel, professioneel en behandelde mijn vraag met grote expertise. Alles wat je verwacht van een beëdigd schatter! Ik zou mijn ervaring zeker aanraden!
Lotte D'HaeneLotte D'Haene
12:53 24 Jul 23
Vanaf het eerste contact tot het uiteindelijke rapport heeft deze professional zich uiterst deskundig en betrouwbaar getoond. De schatter was zeer grondig in zijn werk en gaf me vertrouwen in zijn expertise. Bovendien was hij vriendelijk en snel bij het beantwoorden van al mijn vragen.Ik kan deze erkende schatter aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een professionele en betrouwbare dienstverlener.
Luc DesplenterLuc Desplenter
20:44 16 Nov 22
Van 1 schatting ben ik na 1 week overgegaan naar 2 en 3.Heel snelle service. Het kantoor met toekomst !
js_loader

Hoe gaan we te werk als erkend schatter?

stap 1

Plan uw schatting

Het begint met u. Via onze online planningstool, e-mail of telefoon kunt u uw schatting aanvragen. Wij reageren binnen één werkdag om uw afspraak in te plannen op een moment dat voor u uitkomt.

stap 2

Onderzoek pand

Achter de schermen beginnen we ons onderzoek naar uw pand. Dit stelt ons in staat om ter plaatse de noodzakelijke informatie te verzamelen voor een optimale expertisetermijn.

stap 3

Plaatsbezoek door onze schatter-expert

Onze schatter-expert bezoekt uw pand voor een grondige visuele inspectie, beoordeling en opmeting. Vlak voor het bezoek wordt de betaling geregeld via mobiele of contante betaling.

stap 4

Schattingsverslag

Na het plaatsbezoek wordt uw pand onderworpen aan onze grondige schattingsmethoden. U ontvangt een helder en overzichtelijk schattingsverslag in begrijpelijke taal, waarin de bevindingen en waarde van uw vastgoed worden toegelicht.

Persoonlijke en professionele service

Onze klanten zijn onze prioriteit. We streven ernaar om u een naadloze en professionele service te bieden. Van het moment dat u uw schatting plant tot het ontvangen van uw schattingsverslag, zorgen we voor een transparante en efficiënte communicatie. We begrijpen dat uw vastgoed een waardevol bezit is en zetten ons in om u de informatie te verschaffen die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen. Vertrouw op ons als uw beëdigd schatter voor een professionele en betrouwbare vastgoedwaardering.

Benieuwd Naar De Waarde Van Uw Woning?

Estimm kan u Hierbij Helpen.

Wat is een beëdigd schatter?

Een Beëdigd Schatter Of Erkend Schatter Is Een Professional Die Officieel Is Aangesteld Om De Waarde Van Bepaalde Goederen, Eigendommen Of Activa Te Beoordelen En Vast Te Stellen. Deze Personen Hebben Een Speciale Opleiding Gevolgd En Zijn Door Een Bevoegde Instantie Of Overheid Erkend En Beëdigd. Dit Betekent Dat Ze Een Eed Hebben Afgelegd Waarin Ze Beloven Hun Taken Eerlijk En Nauwkeurig Uit Te Voeren.

Waar kijkt een schatter van het huis naar?

Een Schatter Beoordeelt Diverse Aspecten Van Een Woning Om De Waarde Te Bepalen. Dit Omvat De Locatie, De Grootte En De Indeling Van Het Huis, De Staat Van Onderhoud, Eventuele Verbeteringen Of Renovaties, En De Marktwaarde Van Vergelijkbare Woningen In De Omgeving. Ook Factoren Zoals De Kwaliteit Van Bouwmaterialen En De Functionaliteit Van De Woning Worden Meegenomen In De Taxatie.

Wat staat er in een schattingsverslag?

Een Schattingsverslag Bevat Een Uitgebreide Beschrijving Van De Woning, Inclusief Details Over De Ligging, Grootte, Staat En Eventuele Unieke Eigenschappen. Het Verslag Geeft Een Overzicht Van De Beoordeelde Waarden En De Gebruikte Methode Voor De Waardebepaling, Evenals Een Uiteindelijke Schatting Van De Marktwaarde Van Het Huis.

Hoe lang is schattingsverslag geldig?

De Geldigheidsduur Van Een Schattingsverslag Kan Verschillen, Maar Meestal Wordt Het Beschouwd Als Geldig Voor Een Periode Van Zes Maanden Tot Een Jaar Na De Datum Van Uitgifte. Dit Is Afhankelijk Van De Marktomstandigheden En De Richtlijnen Van De Instelling Die Om De Schatting Vraagt.

We zijn ook actief in de regio's

Neem contact met ons op

Bij Estimm staan we voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij uw vastgoedwaardering. U kunt ons eenvoudig bereiken via e-mail op info@estimm.be of telefonisch op 0470 70 62 22. Ons kantoor is gevestigd in Leuven, op Pimberg 112, 3360 Bierbeek.

Pimberg 112

3360 Bierbeek