VLABEL Schatting - Nalatenschap Waardebepaling

Het overlijden van een dierbare is een emotionele en complexe periode, waarbij vastgoed vaak een belangrijke rol speelt in de nalatenschap. Onze erkende VLABEL schatters bieden nauwkeurige en betrouwbare vlabel schattingen, zodat u aan alle wettelijke vereisten voldoet. Neem contact met ons op voor een professionele schatting van uw huis of ander vastgoed in het kader van een erfenis.

beëdigd schatter

Wat is een Vlabel schatting?

Een Vlabel Schatting Is Een Waardebepaling Van Onroerend Goed Die Wordt Uitgevoerd Door Een Erkende Vlabel Schatter. Deze Schatting Is Vaak Nodig Bij Nalatenschappen Om De Correcte Waarde Van Het Vastgoed Vast Te Stellen. Vlabel Staat Voor De Vlaamse Belastingdienst En Heeft Specifieke Richtlijnen Voor Het Bepalen Van De Waarde Van Onroerend Goed In Het Kader Van Successierechten.

Wanneer heeft u een VLABEL-schatting nodig?

Naast Het Berekenen Van De Erfbelasting Voor De Aangifte Van Nalatenschap Zijn Er Nog Andere Situaties Waarbij Het Raadzaam Is Om Te Kiezen Voor Een Erkende VLABEL-Schatting:

Deze Situaties Vereisen Een Nauwkeurige Vaststelling Van De Waarde Van Onroerend Goed Volgens De Richtlijnen Van VLABEL.

Is een VLABEL-schatting verplicht voor de aangifte van nalatenschap?

Een VLABEL-Schatting Is Niet Altijd Verplicht Voor De Aangifte Van Nalatenschap. Het Hangt Af Van De Specifieke Omstandigheden Van De Nalatenschap En Het Vastgoed Dat Moet Worden Gewaardeerd. In Sommige Gevallen Kan Een Schatting Door Een Erkende VLABEL-Schatter Nodig Zijn Om De Juiste Waarde Van Het Vastgoed Vast Te Stellen, Vooral Wanneer Er Twijfel Bestaat Over De Correcte Waardering Of Als Er Complexe Situaties Zijn Zoals Eigendommen Met Bijzondere Kenmerken. Het Is Raadzaam Om In Dergelijke Gevallen Advies In Te Winnen Bij Een Notaris Of Een Fiscaal Expert Om Te Bepalen Of Een VLABEL-Schatting Vereist Is Voor De Aangifte Van Nalatenschap.

Wat is de prijs van een VLABEL Schatting?

De prijs van een Vlabel schatting bedraagt €500. Met deze vaste prijs bieden we u een professionele en nauwkeurige waardebepaling die voldoet aan de VLABEL-voorschriften.​

De schatter van Estimm is erkend door de Vlaamse Overheid, dit bij VlaBel (de Vlaamse Belastingdienst) en Kavex (Kamer van Vastgoed Experten).

Schatting huis erfenis: hoe wij u helpen

Bij het erven van een huis is een vlabel schatting vaak vereist voor de afhandeling van de nalatenschap. Onze erkende vlabel schatters staan klaar om u te assisteren bij het verkrijgen van een nauwkeurige schatting van het geërfde vastgoed. Wij zorgen voor een professionele benadering en heldere communicatie gedurende het hele proces.

stap 1

VLABEL RICHTLIJNEN

Onze ervaren schatters zijn op de hoogte van de nieuwste VLABEL-richtlijnen en zorgen ervoor dat de waardebepaling aan alle vereisten voldoet.

stap 2

GRONDIGE ANALYSE

We analyseren vergelijkbare eigendommen in de buurt en houden rekening met de huidige marktomstandigheden.

stap 3

NAUWKEURIGE BEOORDELING

We beoordelen het vastgoed nauwkeurig en objectief, rekening houdend met de relevante marktfactoren.

stap 4

PROFESSIONEEL RAPPORT

U ontvangt een gedetailleerd rapport dat voldoet aan de VLABEL-voorschriften, inclusief een professionele schatting van de waarde van het vastgoed.

Wie mag een Vlabel schattingsverslag opmaken?​

In Vlaanderen Mogen beëdigde schatters, Gecertificeerde Vastgoedexperten En Notarissen Vlabel-Schattingen Opmaken. Deze Professionals Moeten Voldoen Aan Bepaalde Kwalificaties En Richtlijnen Van De Vlaamse Belastingdienst Volgen Om Nauwkeurige Schattingen Te Kunnen Maken.

Onze erkende VLABEL schatters

Onze Vlabel Schatters Zijn Erkende Professionals Met Uitgebreide Ervaring In Vastgoedschattingen Voor Nalatenschappen. Ze Zijn Volledig Op De Hoogte Van De Richtlijnen Van Vlabel En Kunnen Een Gedegen Schatting Leveren Die Voldoet Aan Alle Vereisten.

Estimm | Beëdigd schatter
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
Chloé Den HaeseChloé Den Haese
08:41 20 Nov 23
Goede en snelle service!
Jozef PlevoetsJozef Plevoets
14:36 20 Oct 23
zeer snelle en correcte service. Aanrader om uw vastgoed te schatten!
Gwen RGwen R
11:52 18 Oct 23
Beslissing tot verkoop van ons appartement betekende een grote levensstap. De ondersteuning van Wout bood ons reeds vanaf het 1e contactmoment enorm veel vertrouwen. Nadien meermaals bevestigd via zijn deskundig advies en volledig op maat van de klant uitgelegd.Kortom heel tevreden van opstart tot afhandeling.
Arnaud HerbigniauxArnaud Herbigniaux
15:44 06 Sep 23
Professionele, vlotte en persoonlijke aanpak!
Mauro de boeverMauro de boever
20:42 31 Aug 23
Estimm schatter is punctueel, professioneel en behandelde mijn vraag met grote expertise. Alles wat je verwacht van een beëdigd schatter! Ik zou mijn ervaring zeker aanraden!
Lotte D'HaeneLotte D'Haene
12:53 24 Jul 23
Vanaf het eerste contact tot het uiteindelijke rapport heeft deze professional zich uiterst deskundig en betrouwbaar getoond. De schatter was zeer grondig in zijn werk en gaf me vertrouwen in zijn expertise. Bovendien was hij vriendelijk en snel bij het beantwoorden van al mijn vragen.Ik kan deze erkende schatter aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een professionele en betrouwbare dienstverlener.
Luc DesplenterLuc Desplenter
20:44 16 Nov 22
Van 1 schatting ben ik na 1 week overgegaan naar 2 en 3.Heel snelle service. Het kantoor met toekomst !
js_loader

Voordelen van een VLABEL schatting

1. BINDENDE SCHATTING

Een VLABEL-schatting door een erkende schatter is definitief bindend. Dit betekent dat de Vlaamse Belastingdienst de vastgestelde waarde door de expert aanvaardt, waarna er geen verdere discussie meer mogelijk is over de waarde van het onroerend goed.

2. CORRECTE BELASTINGAANGIFTE

Een nauwkeurige waardebepaling helpt ervoor te zorgen dat de belastingaangifte van de nalatenschap correct wordt ingediend.

3. VOORKOMEN VAN GESCHILLEN

Een professionele waardebepaling minimaliseert de kans op discussies en geschillen tussen erfgenamen.

4. TRANSPARANTIE EN ZEKERHEID

Door te voldoen aan de vereisten van VLABEL, biedt u transparantie en zekerheid aan alle betrokken partijen.

Estimm: erkend door de Vlaamse Belastingsdienst

Bij Estimm begrijpen we het belang van een nauwkeurige waardebepaling volgens de VLABEL-voorschriften voor nalatenschappen. Onze deskundige schatters zijn er om u te begeleiden bij het verkrijgen van een correcte en precieze Vlabel-schatting, die voldoet aan alle specifieke eisen en richtlijnen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw Vlabel schatting te plannen. Estimm staat aan uw zijde om u te helpen bij het vervullen van de wettelijke vereisten en het verkrijgen van een betrouwbare beoordeling van de waarde van de nalatenschap.

Pimberg 112

3360 Bierbeek