VLABEL Schatting - Nalatenschap Waardebepaling

Het overlijden van een dierbare is een emotioneel en complexe periode, waarbij vastgoed vaak een belangrijke rol speelt in de nalatenschap. Onze professionele vastgoedwaardering biedt u de noodzakelijke expertise om aan de wettelijke vereisten te voldoen en een nauwkeurige bepaling van de waarde van de nalatenschap te verkrijgen.

beëdigd schatter

Wat is een Vlabel schatting?

Een Vlabel-schatting is een schatting van de waarde van onroerende goederen in Vlaanderen voor de toepassing van belastingen op schenkingen en erfbelastingen. Het wordt gebruikt om de belastinggrondslag vast te stellen bij schenkingen en erfenissen van onroerend goed.

Wie mag een Vlabel schattingsverslag opmaken?

In Vlaanderen mogen beëdigde schatters, gecertificeerde vastgoedexperten en notarissen Vlabel-schattingen opmaken. Deze professionals moeten voldoen aan bepaalde kwalificaties en richtlijnen van de Vlaamse Belastingdienst volgen om nauwkeurige schattingen te kunnen maken.

Hoeveel kost een vlabel schatting?

De kosten voor een VLABEL schatting bedragen €500. Met deze vaste prijs bieden we u een professionele en nauwkeurige waardebepaling die voldoet aan de VLABEL-voorschriften.

De schatter van Estimm is erkend door de Vlaamse Overheid, dit bij VlaBel (de Vlaamse Belastingdienst) en Kavex (Kamer van Vastgoed Experten).

Onze aanpak voor VLABEL - Nalatenschap waardebepalingen

stap 1

VLABEL RICHTLIJNEN

Onze ervaren schatters zijn op de hoogte van de nieuwste VLABEL-richtlijnen en zorgen ervoor dat de waardebepaling aan alle vereisten voldoet.

stap 2

GRONDIGE ANALYSE

We analyseren vergelijkbare eigendommen in de buurt en houden rekening met de huidige marktomstandigheden.

stap 3

NAUWKEURIGE BEOORDELING

We beoordelen het vastgoed nauwkeurig en objectief, rekening houdend met de relevante marktfactoren.

stap 4

PROFESSIONEEL RAPPORT

U ontvangt een gedetailleerd rapport dat voldoet aan de VLABEL-voorschriften, inclusief een professionele schatting van de waarde van het vastgoed.

Estimm | Beëdigd schatter
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
Chloé Den HaeseChloé Den Haese
08:41 20 Nov 23
Goede en snelle service!
Jozef PlevoetsJozef Plevoets
14:36 20 Oct 23
zeer snelle en correcte service. Aanrader om uw vastgoed te schatten!
Gwen RGwen R
11:52 18 Oct 23
Beslissing tot verkoop van ons appartement betekende een grote levensstap. De ondersteuning van Wout bood ons reeds vanaf het 1e contactmoment enorm veel vertrouwen. Nadien meermaals bevestigd via zijn deskundig advies en volledig op maat van de klant uitgelegd.Kortom heel tevreden van opstart tot afhandeling.
Arnaud HerbigniauxArnaud Herbigniaux
15:44 06 Sep 23
Professionele, vlotte en persoonlijke aanpak!
Mauro de boeverMauro de boever
20:42 31 Aug 23
Estimm schatter is punctueel, professioneel en behandelde mijn vraag met grote expertise. Alles wat je verwacht van een beëdigd schatter! Ik zou mijn ervaring zeker aanraden!
Lotte D'HaeneLotte D'Haene
12:53 24 Jul 23
Vanaf het eerste contact tot het uiteindelijke rapport heeft deze professional zich uiterst deskundig en betrouwbaar getoond. De schatter was zeer grondig in zijn werk en gaf me vertrouwen in zijn expertise. Bovendien was hij vriendelijk en snel bij het beantwoorden van al mijn vragen.Ik kan deze erkende schatter aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een professionele en betrouwbare dienstverlener.
Luc DesplenterLuc Desplenter
20:44 16 Nov 22
Van 1 schatting ben ik na 1 week overgegaan naar 2 en 3.Heel snelle service. Het kantoor met toekomst !
js_loader

Waarom VLABEL schatting belangrijk is

Bij de afwikkeling van een nalatenschap is een nauwkeurige waardebepaling van vastgoed vereist volgens de voorschriften van VLABEL (Vlaamse Belastingdienst). Een professionele waardebepaling biedt meerdere voordelen:

1. WETTELIJKE NALEVING

Een waardebepaling volgens de VLABEL-richtlijnen voldoet aan de juridische eisen voor de aangifte van nalatenschap.

2. CORRECTE BELASTINGAANGIFTE

Een nauwkeurige waardebepaling helpt ervoor te zorgen dat de belastingaangifte van de nalatenschap correct wordt ingediend.

3. VOORKOMEN VAN GESCHILLEN

Een professionele waardebepaling minimaliseert de kans op discussies en geschillen tussen erfgenamen.

4. TRANSPARANTIE EN ZEKERHEID

Door te voldoen aan de vereisten van VLABEL, biedt u transparantie en zekerheid aan alle betrokken partijen.

Vertrouw op Estimm voor uw VLABEL schatting

Bij Estimm begrijpen we het belang van een nauwkeurige waardebepaling volgens de VLABEL-voorschriften voor nalatenschappen. Onze deskundige schatters zijn er om u te begeleiden bij het verkrijgen van een correcte en precieze Vlabel-schatting, die voldoet aan alle specifieke eisen en richtlijnen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw Vlabel schatting te plannen. Estimm staat aan uw zijde om u te helpen bij het vervullen van de wettelijke vereisten en het verkrijgen van een betrouwbare beoordeling van de waarde van de nalatenschap.

Pimberg 112

3360 Bierbeek